Bilist dømt – kørte 160 km/t i 50-zone

En betjent kalder episoden “nogen af det værste jeg har set”

De kører i den “forkerte” side af vejen. Men det holdt nu ikke en engelsk Mercedes C-Klasse-chauffør på 27 år fra rent faktisk at køre i den forkerte side af vejen og det tilmed i en alt for høj fart.


23. august sidste år gav bilisten nemlig Fanden i færdselstavler og lagde sin Mercedes til rette med 160 km/t. Ovenikøbet på en strækning hvor man kun må køre 50 km/t. Episoden med den høje fart blev filmet af en anden bilist, der havde sit dashcam tændt.

LÆS OGSÅ: Her er den! Golf GTI Clubsport har 300 hk


Og blandt andet på grund af de optagelser er Mercedes-chaufføren nu kendt skyldig i “dangerous driving”, som på dansk kan sidestilles med paragraffen om vandvidskørsel, som han også kendte sig skyldig i.

Strafudmålingen finder sted 23. oktober. Men herunder kan du se optagelsen, som politiet har brugt for at udregne Mercedes’ hastighed.

Til lokale medier har færdselsbetjenten Alan Brown sagt, at ‘det er noget af det værste (kørsel, red.) jeg har set’.

Havde Mercedes’en befundet sig på danske veje, havde det kostet chaufføren en bøde på minimum 8.000 kr. og en ubetinget frakendelse af kørekortet.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over seks år. Email: bj@boosted.dk