Bilist smadrede ind i træ – dømt for dobbelt vanvidskørsel

Arkivfoto: presse-fotos.dk

En 55-årig mand er ved Retten i Odense blev dømt for to tilfælde af vanvidskørsel.

En 55-årig mand fra Søndersø på Fyn er ved Retten i Odense blev dømt for sit noget anstrengte forhold til færdselsloven. Det skriver Fyens.dk på baggrund af en domsudskrift.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Helt konkret drejer det sig om to tilfælde af vanvidskørsel, hvor promillen var langt højere end det tilladte. Første gang, manden blev stoppet, var i september 2020 altså før selve vanvidsloven. Her blæste han politiets alkometer op på 2,59 promille.

En sigtelse for spirituskørsel stoppede ham dog ikke. Der skulle endnu en til. Den modtog han i juni 2021, hvor han mistede kontrollen over sin varevogn og hamrede ind et træ. Her viste politiets promillekontrol, at manden havde 2,13 i promille.

Nu har en dommer taget stilling til mandens kørsel. Og det kommer han til at kunne mærke. Staten konfiskerer varebilen, der er 40 dages betinget fængsel og en bøde på 9.000 kr. der skal afleveres til statskassen. Derudover skal den 55-årige udføre 60 timers ulønnet samfundstjeneste.

Reklameblok: 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk