Bilist blitzet med 244 km/t i 80-zone


Bilisten kan nu se frem til en række sigtelser.

Autobahn. Åh, Autobahn. Stedet hvor du må presse din bil, alt hvad du overhovedet kan. Nogle steder. Og det ‘nogle steder’ er vigtigt her.

For netop det synes en bilist på det tyske vejnet. I hvert fald hvis vi skal tro det fotofælde-billede, som tysk politi har delt på Facebook. Her fremgår det meget tydeligt, at bilen, som vi har en formodning om godt kunne være en Mercedes E53, kørte alt for stærkt.

LÆS OGSÅ: Mistanke – Dansk leasingselskab fuskede med afgiften på 620 bilerPå pågældende strækning er den højst tilladte hastighed nemlig 80 km/t – Mercedes’en rundede hele 244 km/t. Hvad værre er, skete det på en strækning med vejarbejde, som opslaget fra ordensmagten påpeger.

Så i stedet for en simple bøde kan bilisten nu se frem til en sigtelse for ulovligt gaderæs. I Tyskland kan en enkelt bilist sigtes for netop det, hvis det går alt for stærkt på vejene.

Oveni kommer en frakendelse af kørekortet, en klækkelig bøde og i værste fald en fængselsstraf.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk