Bilimportørene: Nu køber danskerne nye biler igen

For første gang i månedsvis kan de danske bilforhandlere se fremgang i salget af nye biler. Foto: Torsten Dettlaff

Efter et par hårde måneder med corona-krise hos bilforhandlerne, kan der spores fremgang i juni måneds nybilssalg, siger de danske bilimportører.

Er vi på vej ud af corona-krisen? Noget kunne tyde på det. Rundt om hos de danske bilforhandlere mærker man i hvert fald, at kunderne nu kommer igen for at købe nye biler.

I juni måde blev 17.931 nye personbiler således udstyret med danske nummerplader. Det en nedgang på 13.4 procent i forhold til juni måned sidste år, hvor 20.731 nye biler fik plader på.


Alligevel ser De Danske Bilimportører lyst på tallene, fremgår det af en pressemeddelse.

Sammenholdt med en blodrød maj er det da også en fremgang, der er til at tage og føle på. I maj 2020 blev der ‘kun’ solgt 11.432 nye biler i Danmark. Et styrtdyk på hele 40,1 procent i forhold til samme måned sidste år.

LÆS OGSÅ: Her er Tiguan R – en bisse med 316 hestekræfter

Rejse-restriktioner sætter skub i salget
– Bilsalget er ved at være tilbage på sporet efter nogle barske måneder for branchen. Tallene viser tydeligt, at vi er på vej ud af corona-krisen, og det er også den fornemmelse der er i branchen, siger Mads Rørvig, adm. direktør for De Danske Bilimportørere.

Også de forsatte restriktioner på flyrejser hjælper til med at få solgt nye biler, mener Mads Rørvig. Det betyder nemlig, at flere overveje kør-selv-ferien i år.

– Skolernes sommerferie er netop sparket i gang, men de gængse rejsemuligheder er langt fra normaliseret endnu. Kør-selv-ferien er derfor et oplagt alternativ, og vi håber, at danskerne vil se det som en god anledning til at købe en ny og mere miljøvenlig bil.

Indtil nu er der i hele 2020 trillet 88.416 ny biler ud på de danske veje. Hvilket også er en nedgang i forhold til sidste år, hvor de danske forhandlere kunne sende 122.220 nye personbiler ud af forretningerne i årets første seks måneder.

Med de fremgangen i juni måned forventer De Danske Bilimportører, at salget af nye biler vil normalisere sig.

Salget af nye personbiler for hhv. juni måned og det samlede første halvår af 2020. Grafik: De Danske Bilimportører

 Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk