Dansk bilimportør trodser Tesla-trend: “Lavere priser? Glem det!”

Foto: Volkswagen Danmark

Tesla smed intet mindre end en bombe under hele bilmarked, da mærket fredag 13. januar satte prisen på flere modeller markant ned. Men andre nægter at gøre det samme.

Den danske bilimportør Selmer, der sælger Volkswagen, Audi, Skoda, Seat, Porsche m.fl. til danskerne, nægter at følge efter Tesla. I hvert fald når det kommer til prisen på nye biler.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Det gjorde administrerende direktør i Semler Mobility Import Lars Kornelius for nyligt klart. Direktøren forsvarede sig med, at importøren kunder føler sig godt behandlet, og at det er vigtigt for Selmer.

LÆS OGSÅ: Vild udvikling – De får røvfuld af Kevin Magnussen

En ud af fire nye biler kom sidste år på de danske veje gennem Selmer, og det er der ikke udsigt til ændringer i. I hvert fald ikke med negativt fortegn mener direktøren, som tror på, at importøren ‘som minimum kan bevare sin markedsposition’.

Reklameblok:Men prisnedsættelser bliver altså en del af kampen mod de andre bilimportørere. Selmer forudser, at der i 2023 bliver solgt omkring 150.000 nye biler herhjemme. Hvilket er nogenlunde på niveau med i år.

Det er allerede forudsagt, at de rigtig gode dage, hvor bilimportørerne solgte over 200.000 nye biler til danskerne hvert år, aldrig kommer igen. Lars Kornelius tror da heller ikke på, at det er vejen i gå. I stedet, mener direktøren, handler det om bæredygtigthed, gennem det han kalder ‘bidrag til den grønne omstilling’.

 

Reklameblok:

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk