Tyske Thyssenkrupp, der lever af bilindustrien, er nu så presset på økonomien, at man akut skal finde og nedlægge 1.800 stillinger. En leder kalder det nødvendigt.
Den tyske industrigigant Thyssenkrupp skal akut fyre 1.800 ansatte i automotive-afdelingen.
Beslutningen er truffet, fordi lønudgifterne og de generelle omkostninger overstiger en generel svag efterspørgsel i bilindustrien.
– Udsigterne for den globale bilindustri er fortsat svage,” siger Volkmar Dinstuhl, leder af virksomhedens automotive-division, til avisen waz.de.
Bilindustrien befinder sig i en periode med betydelige udfordringer, og nu tager industrivirksomheden Thyssenkrupp konsekvensen af det ved at gå i gang med omfattende sparerunder.
Virksomheden, der opererer som en af de store leverandører af bildele på verdensplan, har planer om at reducere deres arbejdsstyrke med omtrent 1.800 medarbejdere.
1.800 folk følger 11.000 fyringer hos Thyssenkrupp sidste år
– Produktionsmængderne er konstant under historiske lavpunkter. Diskussioner om nye toldsatser skaber yderligere usikkerhed, siger Volkmar Dinstuhl.
Afskedigelsesrunden udgør en del af et bredere handlingsprogram, der skal gøre Thyssenkrupp i stand til at finde 150 millioner euro på bundlinjen.
Som en del af spareplanerne vil virksomheden indføre et ansættelsesstop, der særligt skal ramme de højest lønnede.
Det er endnu ikke klart, hvilke specifikke fabrikker eller afdelinger, der vil blive mest påvirket af besparelserne.
Bilindustriens nedgang har allerede fået betydelige konsekvenser for flere store virksomheder i branchen.
Virksomheder som Volkswagen, Nissan og Stellantis har alle gjort det klart, at adskillige tusinde stillinger skal spares væk. Ligesom der skal lukkes flere fabrikker.
Det skyldes primært, at fabrikkerne er gearet til en produktion, der ikke længere er efterspørgsel på. I hvert fald ikke i det samme tempo som tidligere.
Thyssenkrupp har allerede haft et udfordrende 2024. Tilbage i november bad ledelsen 11.000 mand om at gå. Og nu skal yderligere 1.800 folk skæres fra. Bl.a. fordi antallet af ordrer er skrumpet med 10 procent.
– Vi kan ikke undgå markedets krav, selvom vi fortsat tror på vores tekniske ekspertise og forsigtigt investerer i fremtidig vækst, siger Dinstuhl.
Kerstin Ney, personaledirektøren i automotive-afdelingen, betragter afskedigelserne som en nødvendig handling for at opretholde konkurrenceevnen og sikre arbejdspladser i virksomheden på lang sigt.
– Vi vil søge løsninger sammen med medarbejderrepræsentanter for at minimere påvirkningen af medarbejderne, siger Ney.
Thyssenkrupp Automotive Technology har i øjeblikket cirka 31.000 ansatte på verdensplan. Bilindustrien er da også tyskernes absolut største forretningsområde.
Læs flere artikler efter annoncerne: