Bilforhandler skal i fængsel – snød staten for millioner

Foto: Unsplash

Retten i Randers har slået fast, at en bilforhandler i Danmarks svindlede staten for et gigantisk momsbeløb.


I en sag om momssvindel med luksusbiler blev en 50-årig mand fra det nordlige Tyskland i går fundet skyldig ved Retten i Randers. For svindlen er han idømt 3,5 år fængsel og en klækkelig bøde på 22,8 milloner kr. Ligesom han har fået konfiskeret 646.000 kr.

LÆS OGSÅ: Bilforhandler afsløret i DR-program – nu er han gået konkurs

Sagen er en del af et større kompleks. Men tyskeren – som importerede dyre biler fra Tyskland til Danmark – svindlede ved at lade sin forretning indgå i et netværk af selskaber, som gik konkurs umiddelbart inden momsen skulle betales. Det skriver National Enhed for Særlig Kriminalitet i en pressemeddelse.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Syv er dømt
Sagen begyndte i september 2020, hvor politiet foruden den 50-årige også anholdt to andre personer fra Tyskland i sagen. Og nu er Retten i Randers altså kommet frem til, at der er snydt med moms for 22,8 millioner kr. i forbindelse med flere hundrede bilhandler. Onsdagens afgørelse er dog blot den seneste i sagen. I alt er syv personer dømt i relation til svindlen.

Foruden momssvindlen er bilforhandleren også dømt for forsøg på hvidvask ved at fremstille falske fakturaer. Og selvom kun tre måneder af dommen er gjort ubetinget, er specialanklager Stig Paulsen alligevel tilfreds med dommen. Især på grund af bødens størrelse.

–  Det er en meget stor og kompleks sag, der har krævet omfattende efterforskning og god hjælp fra blandt andet Skattestyrelsen, Motorstyrelsen og tysk politi, siger han i en pressemeddelse.

Se vores reklamer:


Flere artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk