Bilforhandler dømt: Snød kunder for millioner – solgte samme biler flere gange

Foto: Rigspolitiet

En 58-årig mand skal to år i fængsel, fordi han i en periode på to år svindlede med 27 bilhandler og 6,5 millioner kr.


En 58-årig mand fra Mariagerfjord blev fredag i sidste uge ved ved Retten i Aalborg idømt to års fængsel. Det gjorde han, fordi han snød 25 privatpersoner i bilhandler til en samlede værdi af 6,5 milioner kr.

Der var nemlig slet ikke nogle biler, personerne kunne købe. Eller jo. Bilerne eksisterer godt nok. Men dem havde den 58-årige allerede solgt til et leasingselskab. Det lykkedes dog samtidig den 58-årige mand at bilde de mange privatpersoner ind, at de var bilernes rette ejere.

På den måde kradsede den 58-årige millioner af kroner ind, uden at de 25 personer så noget som helst til nogen biler. I alt drejer det sig om 27 fiktive bilhandler der er foregået på den måde. Det skriver Nordjyske.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Svindlen kunne i første omgang lade sig gøre, fordi den 58-årige skrev falske leasingkontrakter til de mange privatpersoner, som han kendte personligt. Han bildte endvidere kunderne ind, at bilerne kunne skaffes billigt hjem, fordi han selv hentede dem i Tyskland uden afgift.

Firma gik dårligt
I retten forklarede den 58-årig sig med, at hans firma gik dårligt, og at han med svindlen forsøgte at vende udviklingen. Men den gik altså ikke, forklarer sagens anklager Stine Eriksen til Nordjyske.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Manden skal udover de to års fængsel, hvor af de tre måneder er ubetinget afsoning, udføre 250 timers ulønnet samfundstjeneste. De næste mange år vil det af mandens straffeattest nu fremgå, at han er dømt for bedrageri, underslæb og dokumentfalsk af særlig grov karakter. En dom han er modtaget.

De 25 privatpersoner, som den 58-årige har snydt, har i samme ombæring anlagt et civilt søgsmål mod ham. Kravet lyder på de 6,5 millioner kr.

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk