Fusk med sølvpapir udløste bøde på en halv million kr.

Arkivfoto: presse-fotos.dk

Der skal findes den helt store tegnedreng frem, når en lettisk vognmand skal betale for noget fusk med de danske færdselsregler.

Regler er regler. Også på de danske veje. Men det har en lettisk vognmand tydeligvis ikke forstået. Det har nu har kostet firmaet en tilbageholdelse af to lastbiler og en mere end klækkelig bøde, at chaufføren bag rattet ikke havde styr på noget som helst.

Annonce for Danmarks største bilmesse:

LÆS OGSÅ: Højesteret slår fast: Det SKAL bilister udlevere til politiet

Sagen begyndte, da chaufføren kørte i armene på en politikontrol ved Karlslunde i efteråret 2020. Her viste det sig, at han havde pakket sit eget førerkort ind i sølvpapir og sat en andens chaufførs kort i lastbilens kontrolapparat.

Vognmand: “Alene chaufførernes fejl” 
I løbet af retssagen stod det klart, at vognmanden havde fået mindst tre chauffører til at fuske på den måde. Alligevel har det lettiske vognmandsfirma hele retssagen igennem nægtet sig skyldig. Fordi man ikke ville tage ansvaret, for hvad firmaet mener er chaufførens fejl.

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

Den slags ser de danske domstole dog noget anderledes på. Så nu skal vognmanden af med 450.000 kr. til statskassen. To af de tre chauffører, som kørte med de manipulerede førerkort, har haft deres sager for retten. Det blev til bøder på henholdsvis 75.000 og 67.500 kr. og op til 30 dages betinget fængsel.

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk