Biler med ukrainske nummerplader kan køre gratis over Øresundsbroen

Foto: PR

I et forsøg på at hjælpe ukrainske flygtninge vil det være gratis for biler med ukrainske nummerplader at krydse Øresundbroen.

Fra i dag til og med 31. marts kan biler med ukrainske nummerplader gratis krydse Øresundsforbindelsen. Det skriver Øresundsbroen i en pressemeddelse.

– Øresundsbron ønsker at give sin støtte til Ukraine og det ukrainske folk ved at lade flygtninge og nødhjælp komme over broen. Selvfølgelig skal vi hjælpe vores europæiske nabo i denne svære stund, siger Øresundsbrons administrerende direktør Linus Eriksson.

I en form for ekstra støtte til det ukrainske folk vil Øresundsbroen desuden hver weekend i marts være oplyst i landets nationalfarver, gul og blå. Der er dog den begrænsning, at den samme bil ukrainsk indregisteret bil makismalt kan krydse broforbindelse to gange gratis i perioden.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Lastbiler med nødhjælp til Ukraine – og busser med evakuerede ukrainere – kan også komme gratis over broforbindelsen. 31. marts vil det blive vurderet, om der er behov for at forlænge ordningen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk