Biler fra den seneste Bond-film søger nye ejere


Hvis du skal have noget i garage, som naboen helt sikkert ikke har.

I disse dage fejrer Bond-universet sit 60. år. I hvert fald på filmlærredet. Og det skal fejres. Derfor afholder auktionshuset Christie’s en velgørenhedsauktion.

Under hammeren er en række biler som er ‘tæt relateret’ til den seneste Bond-film. Daniel Craigs sidste – No Time To Die. Blandt andet skal den Jaguar XF, som nogle skurke brugte i forsøget på at stikke af fra 007, finde nye ejer.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Det samme skal en Range Rover Sport SVR som også blev brugt under nogle biljagt-scener i filmen. Den bil vil indbringe et sted mellem 70.000 og 120.000 britiske pund, vurderer auktionshuset. I dansk mønt svarer det til 1 millioner kr. plus det løse, hvis budrunden går højt.

Det er dog ikke alle biler, som skal på auktion, der har haft en ‘rolle’ i filmen. Eksempelvis ryger en Land Rover Defender 110 V8 Bond Edition også under hammeren. Dem findes der kun ganske få af. Alle har dog 5-liters V8 med kompressor. Og blandt andet derfor mener auktionshuset, at prisen godt kan fortsætte forbi 200.000 pund.

Ses vi til Auto Show?


Nu bliver det rigtig dyrt
Men priserne stikker formentlig af, når to Aston Martin-modeller fra filmen trilles frem. Den ene – en V8’er fra 1981 – blev specielt ombygget til No Time To Die. Den forventer Christie’s indbringer et sted mellem 500.000 og 700.000 pund.

Og så er der den Aston Martin DB5-replika, som åbnede hele filmen. Auktionarius regner med, at budene lander et sted mellem halvanden og svimlende to millioner pund. Det svarer til et beløb mellem 13,3 og 17,7 millioner danske kroner.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Hvordan det hele forløber må vi dog vente lidt endnu med at få afklaret. Auktionen, der deles i to, afholdes 15. september og 5. oktober.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk