Biler for 3,2 milliarder kr. ombord – hjælp på vej til brændende fragtskib


Fredag brød fragtskibet Felicity Ace i brand midt på Atlanterhavet. Nu er slukningsarbejdet på vej.

Der er 3.965 biler ombord på det brændende fragtskib Felicity Ace. Besætningen er reddet, men det skibet har brændt siden fredag. Og nu er der slukningshjælp på vej.

Men faktisk har hjælpen været undervejs siden i går, lørdag, det skriver mediet Business Insider, som også oplyser, at hjælpen ventes fremme ved skibet senere i dag. Det 60.000 tons tunge skib var på vej fra Tyskland til USA med alt fra Porsche over Bentley til Audi, Volkswagen og Lamborghini.

Både Porsche og Bentley har bekræftet, at man har biler ombord. Og selvom skaderne endnu ikke er gjort op, vurderer analysefirmaet Skytek, at de mange biler er op mod 3,2 milliarder danske kroner værd.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Et rigtigt skidt tidspunkt
Uanset værdien er det dog rigtig dårligt nyt for de mange bilkøbere, der nu må vente endnu længere på at få deres biler. Biler som formentlig ikke står til at redde og som fabrikkerne derfor må starte helt forfra med. Altså i en situationen hvor fabrikkerne i forvejen har svært ved overhovedet at følge med. Blandet på grund af en alvorlig mangel på mikrochips.

Volkswagen har allerede meldt ud, at man ikke forventer, at forsyningsproblemet bliver mindre. I hvert fald ikke i år. Den tyske fabrik har også set sig nødsaget til midlertidig at lukke flere samlebånd. Det samme har søstermærket Skoda gjort. Og for ti dage siden meddelte Stellanitis, at man trak stikket til Europas største produktion af varevogn.

 

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk