Bilen BMW ikke vil bygge: Her er F31 M3 Touring med 530 hk


Når BMW ikke vil, må man jo selv – bygge en BMW M3 Touring!

Du kan egentlig godt få en BMW 3-serie som stationcar. Eller på BMW-sprog, touring. Men på nær et ‘one-off’ E46-koncept nægter BMW kategorisk at udstyre familieflytteren med M-skilt.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Med mindre du giver fanden i, hvad fabrikken mener og bygger din egen M3 med plads til hele den pukkelryggede på basis af en dieselhakkende F81 – BMW’s kodesprog for 3-serien som touring.

Inspiration til projektet kan findes i garagen hos en tjekkisk touring-ejer, der faktisk allerede har været i gang med netop det projekt.

Ud af sine anstrengelser har han fået en motor, der har skiftet både drivmiddel og kode. S55’eren er nemlig M3/M4’erens biturboladet benziner.

Se vores reklamer:


Den uofficielle M3 Touring er endda noget kraftigere end sine søskende med to eller firedøre – selv når de hedder Competition Package og CS. Med en Stage 2-opsætning yder den tre liters turbo-rækkesekser i touringen potente 530 hestekræfter.

Hele eksteriøret er selvfølgelig også fulgt med. Her er både rat og kølerhjelm fra M4 GTS, M Performance-udstødning og Competition Package-stumperne fra M3 sedan.

Det er ikke officelt en M3-touring, men det er formentlig så godt som det tætteste, vi nogensinde kommer én.

 

 

Flere artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk