Bilen BMW ikke vil bygge: Her er F31 M3 Touring med 530 hk

Når BMW ikke vil, må man jo selv – bygge en BMW M3 Touring!

Reklameblok:Du kan egentlig godt få en BMW 3-serie som stationcar. Eller på BMW-sprog, touring. Men på nær et ‘one-off’ E46-koncept nægter BMW kategorisk at udstyre familieflytteren med M-skilt.

Med mindre du giver fanden i, hvad fabrikken mener og bygger din egen M3 med plads til hele den pukkelryggede på basis af en dieselhakkende F81 – BMW’s kodesprog for 3-serien som touring.

Inspiration til projektet kan findes i garagen hos en tjekkisk touring-ejer, der faktisk allerede har været i gang med netop det projekt.

Reklameblok:Reklamelink:
Mangler du dæk og fælge til bilen? Klik her og se vilde tilbud!

Ud af sine anstrengelser har han fået en motor, der har skiftet både drivmiddel og kode. S55’eren er nemlig M3/M4’erens biturboladet benziner.

Den uofficielle M3 Touring er endda noget kraftigere end sine søskende med to eller firedøre – selv når de hedder Competition Package og CS. Med en Stage 2-opsætning yder den tre liters turbo-rækkesekser i touringen potente 530 hestekræfter.

Hele eksteriøret er selvfølgelig også fulgt med. Her er både rat og kølerhjelm fra M4 GTS, M Performance-udstødning og Competition Package-stumperne fra M3 sedan.

Det er ikke officelt en M3-touring, men det er formentlig så godt som det tætteste, vi nogensinde kommer én.

Reklameblok:

 

 

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk