Bil beslaglagt – kørte 129 km/t i 60-zone

foto: press-fotos.dk

arkivfoto: presse-fotos.dk

Paragrafferne i den lov om vanvidsbilisme slår hårdt – denne gang har en 39-årig mand mistet sin bil på Strandvejen i Aarhus.

Her kørte han nemlig forbi en fotovogn med 129 km/t. På strækningen er den højst tilladte hastighed 60 km/t. Og da det er en hastighedsoverskridelse på mere end 100 procent, er politiet i deres gode ret til at beslaglægge bilen. Hvilket er sket.


En patrulje fra Østjyllands Politi opsøgte derfor bilisten på hans adresse i Brabrand, hvor man også fandt bilen. Ingen af de to mænd, som politiet traf på adressen, ville dog fortælle, hvem der havde kørt bilen.

Det var i første omgang heller ikke muligt for politiet at fastslå, hvem der sad bag rattet. Det ændrede dog ikke på, at bilen nu er beslaglagt med henblik på senere konfiskation. Bilens ejer var dog ikke enige i den beslutning, hvorfor en dommer nu skal se på sagen.

Inden for de første fire uger med den nye lov har politiet i alt beslaglagt 53 biler. Hvilket overrasker Christian Berthelsen fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

I denne uge faldt der desuden dom i byretten. Her afgjorde en dommer, at et leasingselskab ikke kan få deres Porsche tilbage, når den har været brugt til vanvidskørsel.

 Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk