Bil beslaglagt – bilist kørte rundt med ekstrem promille

Foto: Twitter/politi.dk

Politiet ville ikke oplyse, præcis hvor fuld en bilist, som man stoppede uden for Esbjerg, var. Men promillen koster nu den 47-årige bilen.

Fredag morgen i sidste uge vågnede en 47-årig mand fra Varde-området op i detentionen hos Syd- og Sønderjyllands Politi.

Her havde manden overnattet, fordi han aftenen forinden tog sig noget af noget af en bedugget køretur. Politikredsen beskriver bl.a. over for TV Syd, at manden havde udsat flere i det nordvestlige Esbjerg for ‘nervepirrende’ oplever over en længere strækning.

LÆS OGSÅ: Nu kan tyve stjæle Tesla’er uden nøglerneOmkring kl.22 lykkedes det dog politiet at få stoppet manden, der blæste alkometeret over 2,2. Dermed blev hans kørekort indraget på stedet, ligesom bilen (en Kia Cee’d) – han kørte i – er beslaglagt med henblik på konfiskationen.

Bilister måtte ud i rabatten
Hvor påvirket den 47-årige har været, understreges dog af vagthavende Nikolaj Hølmkjærs kommentar om kørslen fredag morgen. Flere andre bilister måtte nemlig en tur ud i rabatten.

– Det måtte de gøre for at undgå et frontalt sammenstød. Derfor sigter vi ham ud over spritkørsel for at at have “forvoldt fare for liv og førlighed for andre”, fortæller vagthavende til mediet.

Manden blev dog løsladt igen, da politiet vurderede, at man ikke ville gå efter en varetægtsfængsling. Den 47-årige kan dog roligt forvente at høre fra politiet igen. Til den tid har branderen forhåbentlig lagt sig.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk