Betjente vil have 20 millioner dollars af Tesla

Tidligere på året kom syv amerikanske betjente til skade i en trafikulykke, som en Tesla med autopilot-funktionen slået til var skyld i.

Tidligere på året kom syv amerikanske betjente til skade i en trafikulykke, som de mener, at en Tesla med autopilot-funktionen slået til var skyld i.

Betjentene var i gang med at ransage en bil, da en Tesla med autopiloten slået til overså dem. Det, består betjentene, gav dem ‘alvorlige skader’.

Nyheden om søgsmålet kommer efter, at de amerikanske trafikmyndigheder i august meldte ud, at man igen undersøger autopilot-funktionen i Teslas-biler for fejl. Særligt skulle biler med systemet slået til ikke være i stand til at se parkerede og langsomt kørende udrykningskøretøjer.

“Tesla er ikke villige til at rette op på problemet”, skriver betjentenes advokater blandt andet i søgsmålet. Advokaterne mener også, at ulykker, som den betjentene var udsat for, sker over hele landet.Sker alle steder
Fornyelig har politiet i Florida da også frigivet billeder fra et lignende uheld, hvor en betjent ifølge kollegers udsagn er heldig ‘overhovedet at være i live’.

Tesla er tilsyneladende klar over problemet. Fabrikken skulle have tilføjet noget til en nylig software-opdatering, der gør, at biler med autopilot slået til bremser ned ‘når systemet ser udrykningskøretøjer’.

De fem betjente og deres advokater har sagsøgt Tesla for et beløb på 20 millioner dollars svarende til 128 millioner danske kroner. Det skal betjentene have for ‘flere skader og permanente handicap efter ulykken’.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk