Betjent overtrådte loven flere gange og var skyld i et uheld – slipper med 2.000 kr. i bøde

En politibetjent i civil patruljevogn overtrådte flere færdselslove og forårsagede et trafikuheld – nu slipper han med 2.000 kr. i bøde efter at anklageskriftet blev ændret kort før retsagen.

En politibetjent fra Fyns Politi har fået en bøde på 2.000 kroner for ikke at have overholdt sin ubetingede vigepligt, da han førte en civil patruljevogn tilbage i februar 2020. Modparten, som politibetjenten påkørte, er siden episoden for et år siden afgået ved døden, men har ifølge Statsadvokaten i Viborg ikke noget med uheldet at gøre.

I det oprindelige anklageskrift fra juni 2020 fremgår det, at politiassistenten var tiltalt for at have tilsidesat væsentlige hensyn til færdselssikkerhed, som ud over en bøde også ville betyde en betinget frakendelse af kørekort i tre år.

Men siden anklageskriftet blev lavet og tiltalen rejst mod den odenseanske politibetjent, er den bilist, som blev påkørt, afgået ved døden. Ifølge specialanklager, Christina Agnethe Ryberg Schou, har dødsfaldet dog ikke noget med påkørslen at gøre.


Dog blev anklagen ændret umiddelbart inden, politiassistenten mandag formiddag skulle møde i retten, fortæller specialanklageren til Fyens.dk

– Vi har revurderet sagen, og ikke fundet bevis for, at han har tilsidesat væsentlige hensyn til færdselssikkerheden. Når der ikke længere er den påstand fra vores side, har vi tilbudt ham en bødestraf, og det har han sagt ja til, siger Christina Agnethe Ryberg Schou.