Betjent får bøde – blev blitzet med slukkede blink

Foto: Vejdirektoratet

Havde betjenten i den civile politibil bare tændt blinkene, var han sluppet hele. I stedet er sagen endt i retten.

Hverken Østjyllands Politi eller den enkelte betjent mener, at han gjort noget forkert. Retten i Aarhus er dog af en helt anden opfattelse. Betjenten blev derfor idømt en bøde på 1.000 kr., fordi han blev blitzet af en stærekasse med 104 km/t på Grenåvej i Risskov.

Det afgjorde byretten 21. september 2021. Politiet må – ligesom alle andre borger i Danmark – nemlig ikke bryde loven. Betjenten er dog noget utilfreds med dommen. Det selvom han kun har fået en bøde og udgangspunktet ikke kan anke afgørelse. Det skriver Aarhus Stiftstidende.

I retten forklarede betjenten sig med, at han kørte en rasende arrestant til politistationen ‘for at få ro på vedkommende’. Og det skulle åbenbart gå stærkt. Under kørslen var blinkene på den civile politibil dog ikke tændt, og derfor kom byretten frem til, at betjenten overtrådte reglerne for udrykningskørsel.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Selvom betjenten i udgangspunktet ikke kan anke en bødeafgørelse, er det alligevel lykkedes at få Procesbevillingsnævnet til at godkende et forløb i landsretten. Alt sammen fordi sagen vurderes som ‘principiel’. I landsretten forventer betjentens forsvarer at få medhold.

Politiforbundet er da heller ikke i tvivl om sagen.

Ses vi til Auto Show?


– Det må være rimeligt, at betjenten må få lov til at skønne, som han gjorde i den konkrete sag, siger hovedtillidsmanden til avisen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk