Berømt racerbane i fare for lukning – naboerne klager

I 31 år har asfalten på det norske motorsport-anlæg Rudskogen være åben - lige så længe har det været berømt. Men nu risikerer banen at lukke.
Foto: Rudskogen.no

I 31 år har asfalten på det norske motorsportanlæg Rudskogen være åben – lige så længe har det været berømt. Men nu risikerer banen at lukke.

Den norske racerbane Rudskogen er i fare. Naboerne til motorsportsanlægget, som åbnede i maj 1990 og dermed er landets ældste racerbane, klager nemlig fortsat over støjen fra banen. Det skriver norsk TV2.

Herhjemme er Rudskogen nok særligt kendt for Gatebil Festival, som år efter år afholder arrangementer i både Norge og Sverige. Men nu risikerer arrangørerne altså at måtte stryge Rudskogen af kalenderen.

LÆS OGSÅ: Sindssygt! Ford Sierra RS500 vender tilbageDen norske ‘statsforvaltningen’, som i Danmark svarer til centraladministrationen, har nemlig tænkt sig at lægge nye og strengere begrænsninger til aktiviteten ned over banen. Det sker, fordi naboerne i området forsat klager over støj fra motorsportanlægget.

Hele juni skal være forbudt
Nærmere bestemt mener statsforvaltningen, at alt kørsel i juni måned skal være forbudt. Desuden må konkurrence-kørsel kun finde sted otte dage om året – og det skal alle dage være søndage.

Statsforvaltningens planlagte indgreb går dog ikke ubemærket hen, skriver TV-stationen. Blandt andet har borgmesteren i nabobyen til Rakkestad, hvor Rudskogen ligger, Sindre Martinsen-Evje, i protest over kravene valgt at skrive til Statsforvaltningen.

Det er urimeligt
Martinsen-Evje henviser til at kravene vil betyde døden for banen, da det økonomiske grundlag vil bortfalde.

– Når Statsforvalteren vil pålægge Rudskogen at lukke i årets vigtigste måned, siger det sig selv, hvor urimeligt det er, skriver borgmester Sindre Martinsen-Evje i sin henvendelse til statsforvalteren ifølge SA.no.

Rudskogens største aktionær, den tidligere Formel Ford-kører Harald Huysman, beder nu statsforvaltningen om at gå i dialog om en ny driftstilladelse til motorsportanlægget.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk