Benzinprisen sætter rekord – nu koster en liter 15 kr.


Har du lagt mærke til, at det er blevet dyrt at tanke bilen? Sådan rigtig dyrt. Benzinprisen har nemlig ramt et rekordhøjt niveau.

2022 har ikke bare budt på rødglødende varmeregninger. Også brændstofpriserne er sendt i vejret. Endnu en gang. Det viser en opgørelse fra Drivkraft Danmark, som overvåger de danske priser på diesel og benzin. Gennem hele 2021 kunne bilisterne blot se til, mens brændstofpriserne steg og steg.

Og nu stiger de igen. Onsdag 16. februar kostede én liter blyfri 95-benzin ifølge Drivkraft Danmark hele 14,99 kr. Samme dag løb en liter diesel op i 13,39 kr. Forklaringen skal findes i Ruslands angreb på Ukraine. Meget af den olie, vi i Danmark bruger til at udvinde benzin, kommer nemlig fra Rusland. Og når der er uro i forsyningsledende, stiger prisen.

Torsdag morgen kostede en tønde råolie 103,30 dollars. En stigning på knap seks procent. Siden er den faldet lidt. Men ikke meget. I hvert fald ikke nok til at prisen på eksempelvis diesel og benzin i Danmark er på vej ned.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Til Berlingske siger Louise Aggerstrøm Hansen, privatøkonom i Danske Bank, at forbrugerne nok skal forvente, at benzin-prisen stiger markant. Og det allerede fra næsten uge. Altså i morgen.

 

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk