Benzinen nærmer sig 20 kr. literen – færre bruger bilen

Foto: Szabolcs Toth

Benzin- og dieselprisen er på himmelflugt. Og nu nærmer vi os det punkt, hvor bilisterne helt naturligt lader bilen stå.

Fredag morgen koster en liter benzin 19,39 kr. Det viser en opgørelse fra energiselskabet OK. Og det kan bilisterne i den grad mærke. Den seneste uges tid har færre været forbi en tankstation.

– Der har vi oplevet et ret markant fald i danskernes forbrug af brændstof. Vi snakker cirka fem procent. Det er relativt meget, siger Rasmus Boserup, kommunikationschef hos OK, til TV2 Østjylland.

Alligevel skal danskerne ikke regne med hjælp fra regeringen. I hvert fald ikke på brændstofprisen. Både statsminister Mette Frederiksen (S) og skatteminister Jesper Buus (S) har blankt afvist at sætte afgifterne ned. Godt nok med hver deres begrundelse. Men afgifterne bliver der altså ikke rørt ved.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Det kan de til gengæld godt finde ud af i både Sverige og Tyskland. Sidstnævnte satte allerede prisen på brændstof ned for to dage siden. Og sådan vil det være i foreløbig tre måneder. Fra en tysk politiker lyder det, at de sløjfede afgifter vil spare landets bilister for en milliard euro om måneden de næste tre måneder.

På Christiansborg er politikerne dog ikke helt afvisende over for at hjælpe de danske bilister. Blandt andet vil regeringen foreslå at øget befordringsfradraget. Men da regeringen i sig selv ikke har flertal i folketinget, skal man søge støtte til foreslaget andre steder. Og det kan blive svært. Eksempelvis har Enhedslisten allerede flere gange afvist idéen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk