En tysk mand skal have 3.500 kroner tilbage, fordi han parkerede sin bil foran en ladestander i Hamborg.
En bilist parkerede egentlig ulovligt. Men nu er sagen endt med at koste bystyret i Hamborg kommune 427 euro svarende til 3.500 kroner.
Sagen, der betød at bilisten fik bugseret sin bil væk, endte nemlig i byretten. Og her vendte dommeren kommunens forsvar helt på hovedet.
Det skriver Autobild.
Sagen er nemlig endt med, at dommeren godt nok anerkender, at selve parkering var og er ulovlig. Og selvom ladestanderen var defekt.
Parkeringen på pladsen var nemlig forbeholdt elbiler. Og kun elbiler. Men når bilisten alligevel får sine 3.500 kroner, som den samlede sag løber i, tilbage, skyldes det én ting.
Benzinbilen måtte under ingen omstændigheder fjernes af bystyret. Heller ikke selvom den var ulovlig parkeret.
Dommeren mente i stedet, at en parkeringsafgift havde været på sin plads. Og nu må Hamborg altså bøde for deres forkerte fortolkning af loven.
Bystyret skal foruden omkostningerne til bugseringen og parkeringafgiften, der skal tilbagebetales til bilisten, også betale alle sagens omkostninger.
Hvor stor den endelige regning for slagsmålet i retten er blevet, melder historien dog ikke noget om.
Men det er ikke første gang, at en kommune tager fejl, når det kommer til parkering. I Danmark har flere kommuner forsøgt at bruge netop parkering som en måde at lappe huller i økonomien på.
Men den går ikke. Betalingsparkering er lovligt. Men det må ikke indføres for at dække eventuelle øvrige udgifter i kommunekassen. Læs mere om det her.
Tak fordi du læste med. Har du set en fejl i artiklen? Så fortæl os det: [email protected]