Bentleys 6,75-liters V8 fylder 60

Det engelske prestigemærke har noget særligt at fejre i disse dage

Det siges, at en moderne Bentley V8 på 6,75 liter kan køre på udstødningsgasserne fra de første udgaver af motoren. Alene.

Det er vildt imponerende. Og alligevel siger det kun meget lidt om, hvor langt det engelske mærke er kommet ved at holde fast i den samme V8-konstruktion i nu 60 år.

Første gang, Bentley brugte motoren, var i modellen S2 fra 1959.Dengang var motoren på 6,2 liter og ydede beskedne 160 hestekræfter.

Det gør motoren til den V8, der har været længst tid i produktion. Siden har konstruktion gjort tjeneste i 23 biler fra modelprogrammet, ligesom den er vokset til de nuværende 6,75 liter i slagvolumen.


LÆS OGSÅ: Paul Walker genoplives i ‘Fast & Furious 9’

I dag yder den med tilføjelsen af to turboladere 637 hestekræfter og hele 1.100 newtonmeter i Mulsanne Speed. Turboladerne kom i øvrigt til i 1980, da Bentley introducerede den første Mulsanne.

Ligesom alt andet, der slubrer fossilet brændsel, lever den mægtige V8’er dog på lånt tid. I resten af Bentleys modelprogram bruger fabrikken da også allerede en langt mere kompakt fire-liters V8 udviklet af Volkswagen, som siden 1998 har ejet det engelske luksusmærket.

Uanset, hvor længe den mægtige V8’er får lov at leve endnu, er 60 år dog stadig noget af en præstation. I særdeleshed noget at skrive hjem om!

Tillykke, Bentley!


Reklame: