Bentley jagter rekord med den mest ekstreme Continental GT3 nogensinde

Bentley Continental GT3 Pikes Peak Race Car

Bentley går efter den tredje rekord på Pikes Peak. Med Rhys Millen ved roret.

Bentley Continental GT3 er i forvejen en brutal racerbil, som trods sin store krop kan dyste med biler fra Porsche og Ferrari. Men så tog fanden ved Bentley, og de gik i krig med at lave en helt særlig Pikes Peak hillclimb-racer.

De har allerede to rekorder på Pikes Peak, men i år går de helt bananas. En GT3-version af Continental har fået den helt store tur med især aerodynamik, hvilket er uhyre vigtigt på en hillclimb-bil, som skal presse godt til jorden for ikke at flyve ned fra bjerget.

Derfor har den fået den største hækvinge, de vildeste canards og den dybeste frontvinge, som the Bentley boys kunne fremskaffe. Effekten i den store fireliters V8 med twinturbo siger omkring 750 hk.Bentley Continental GT3 Pikes Peak Race Car

Men for at signalere bare en smule øko, tester Bentley lige nu alternative brændstoffer. Eller i hvert fald en form for biofuel, fortæller de.

Bilen skal køre i klassen Time Attack I, og hvis det lykkes at sætte rekord her, har Bentley rekorderne i hurtigste SUV, hurtigste serieproducerede bil og så også Time Attack I-klassen.

Se den her:

 Kasper Erling er redaktionschef og medejer af Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 20 år. Email: ke@boosted.dk