Bendtner anker beslaglæggelse til landsretten

Den tidligere landsholdspiller vil beholde sin Porsche Taycan og slippe for en bøde på 40.000 som Københavns Byret ellers idømte ham.
Foto: Porsche AG

Den tidligere landsholdspiller vil beholde sin Porsche Taycan og slippe for en bøde på 40.000 som Københavns Byret ellers idømte ham.

Nicklas Bendtner går nu landsrettens vej for at få lov til at beholde sin Porsche Taycan Turbo S, som politiet ellers beslaglagde tidligere på året. Og som Københavns Byret tidligere på måneden sagde god for, at staten må konfiskere.

Bødestraffen på 40.000 kr. og konfiskationen af bilen skyldes ifølge byrettens dom, at Bendtner flere gange er blevet taget i at køre bil i Danmark, selvom han er frakendt førerretten i en periode på tre år.

At fodboldspilleren så rent faktisk har et gyldigt, engelsk kørekort, mener byretten ikke har betydning. Nicklas Bendtner må ikke køre bil i Danmark. Og det er den opfattelse, fodboldspilleren nu går i landsretten for at få ændret.Det skriver TV2 Lorry.

Reglerne er enkle – nej, de er ej!
I byretten forklarede Nicklas Bendtner, at han kørte bil i Danmark, fordi hans advokat på baggrund af det engelske kørekort havde sagt god for det.

– Jeg gik meget op i det, så jeg ikke begik nogle fodfejl, sagde han.

Omvendt står anklagemyndigheden forsat på, at reglerne er meget enkle. Man må ikke køre bil i Danmark, hvis man er frakendt sit danske kørekort.

Hvad der er rigtig, er nu op til Østre Landsret at afgøre.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk