Bekræftet: Alle Mercedes- og AMG-modeller bliver elbiler


Mercedes har allerede fortalt, at man fra 2030 kun vil producere elbiler. Nu er det slået fast, at det også gælder AMG-afdelingen.

Noget af verdens fineste mekanik – nemlig det der kommer håndbygget fra AMG i Affalterbach, lever på lånt tid. Hele Mercedes’ modelprogram skal nemlig bestå af elbiler.

Det ligger nu fast, at det også gælder AMG-modellerne. Dermed ikke sagt, at alle nye Mercedes-biler vil være elbiler, når kalenderen siger 1. januar 2030. Nej, modeller med forbrændingsmotor udfases gradvist.

Om beslutningen siger Mercedes da også, at man fra 2030 vil være klar til en produktion udelukkende bestående af elbiler, der ‘hvor markedet tillader’ det.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Og som bekendt er det ikke alle lande i verden, der endnu har bestemt sig for at hoppe med på elbilsbølgen.

Kun elbiler – allerede fra 2025
Herhjemme ser det dog særdeles sort ud for forbrændingsmotoren. EU er fornyelig kommet med et forslag, der forbyder salget af alle nye diesel-og benzinbiler fra 2035.

Ses vi til Auto Show?


Lige det kæmper blandt andre Mercedes dog i mod. Den nye Euro 7-norm er simpelthen for skrap. Man har således have mere tid til at udfase forbrændingsmotoren, lyder argumentet.

Alligevel har Mercedes allerede sagt, at man fra 2025 kun vil udvikle elbiler. Og fra samme år vil alle modeller i fabrikkens nuværende program kunne fås som ren elbil. Den næste C63 AMG får eksempelvis ikke engang seks cylindre men må nøjes med fire styk og en turbo.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Det er ikke mere end otte år siden, modellen kunne bestilles med 6,2-liters suge-V8’er.

Uanset hvordan vi vender og drejer det, betyder det et farvel til nogle af klodens mest legendariske motorer. So long, AMG!

Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk