Begrænset for din skyld: Brabus 850 XL render 299 km/t

b16aa0433

Brabus. Du ved tyskerne fra byen Bottrop, der skruer i alt, hvad der kommer fra Mercedes, fordi ingen stjerne fra Stuttgart nogensinde er vild eller voldsom nok. Heller ikke med AMG-skilt. 

Seneste skrig fra Bottrop er en forvandling af Mercedes-AMG GLS63 4Matic. For det dødelige ikke-tunere-øje en heftig sag, der pumper 577 hk ud gennem den enorme V8-perle på 5,5 liter. Hos Barbus vil man måske ikke kalde sådanne tal for sløve, men helt godt er det så alligvel heller ikke.


SEKS LITER ONDSKAB
For tunerne har fundet langt mere i bilen, som efter en Brabusbehandling omdøbes til 850 XL. Herefter bliver det ganske enkelt vanvittigt. 850 hestekræfter får selskab af et drejningsmoment på 1.449 Nm. De ekstra kræfter er ikke kun fundet ved at fifle lidt med indmaden i de dobbelte turboer. Også slagvolumen har fået et nøk i den rigtige retning, så vi lander på seks liter.

BEGRÆNSET: FOR DIN EGEN SKYLD
For at sikre din – og dækkenes – overlevelse har Brabus ‘begrænset’ topfarten på den enorme skude til 299 km/t. Sprinten fra 0-100 i timen er dog stadig et overstået kapitel på blot 4,2 sekunder. Bremseopgradering og 23″ hjul er så selvfølgeligt, at vi ikke engang behøver at nævne det.

Det samme er floden af kulfiber i øvrigt. I den svømmer bl.a. diffuseren både for og bag samt dele i bilens kabine. Sådan har Brabus gjort det igen. Fået en hurtig Mercer til at ligne det, den er.
Og helt ærlig vil du selv på et stykke ubegrænset Autobahn køre meget mere end 300 km/t. Nej, vel?

Se billederne og hør mastodont-merceren i galleriet herunder

b16aa0432


Reklame: