Denne Beetle har 700 hestekræfter… og firehjulstræk

FTX700 Beetle er en meget grønt og virkelig hidsig Volkswagen med firehjulstræk og 700 hestekræfter

Det kan godt være, at Volkswagen officielt har pensioneret Beetlen som model. Men bilen lever stadig i bedste velgående – særligt med VR6-motor.

Den vildeste Beetle, du nogensinde har kunnet købe, var en Beetle RSi. Altså sådan helt officelt. For der findes nogen typer i Canada, som har fået meget mere ud af en VR6-motor, end fabrikken synes var nødvendigt.

Venner – mød FTX700 Beetle.

Bilen begyndte som så mange andre New Beetle-modeller livet som forhjulstrækker med 1.8 liters TFSI’er. Målt i antallet af hestekræfter er der ikke noget at skrive hjem om, så det undlader vi.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Men det kan der blive. Hvis du smider både motor og forhjulstræk ud. For hvis bilen i stedet trækker på alle fire, og får en VR6-motor mellem forhjulene, ser det pludselig helt anderledes ud.

Altså hvis du, som HPA Motorsports har gjort, tilføjer en gigantisk turbo samt vand/metanol-indsprøjtning. Resultatet er på den helt rigtige side af 700 hestekræfter, der skal igennem en syvtrins dobbeltkoblings-gearkasse fra en Audi TT.

Selve underramen er faktisk også hentet fra TT’eren, for den er nemlig lavet i aluminium og ergo noget lettere end fabriks-boblens. En KW V3-undervogn holder den hidsige tysker på vejen. Og skulle det gå for stærkt, kan et sæt fuldfede bremseskiver i størrelsen 355 millimeter foran og 335 millimeter bagtil nemt få bilen ned på jorden igen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk