Bedste BMW M3 til dato – vi kører en tur i E46 CSL

“Suk! Ikke siden BMW smed en V12’er i Mclaren F1, har en bil lydt så godt. Den tæppebomber min hjerne med dopamin!” Tror på os, når vi siger, du gerne vil læse denne artikel.

Med en samlet produktion på 1.400 eksemplarer er M3 CSL E46 nærmest stangvare i forhold til dens efterfølgere, men den tæppebomber min hjerne med dopamin, skriver Bil Magasinet.


Det dybe, ufiltrerede brøl, når rækkesekseren fylder sine 3,2-liters lunger med iltmolekyler gennem den store free-flow kulfiberkasse, lyder som om, at den trækker vejret gennem en flok gammeldags Webere.

Måden, som den aggressivt svarer på gassen og trækker hårdere, vildere, for at gå amok ved 6.000 o/min og fortsætte til 8.200 o/min, leder tankerne hen på en italiensk supersportsvogn. Ikke noget, der er skabt af tyskere i kittel.


ET HELHJERTET MESTERVÆRK
Og den rykker. Kun 4,9 sek tager det at runde de første 100 km/t. Du griber om et pythonslangetykt alcantararat og lægger nye gear ind med pegefingrene. Men det er hér, at du opdager, hvor BMW M GmbH har udviklet sig på gennem tiden.

Den automatiserede, manuelle SMG II gearkasse med automatisk skiftemekanisme og kobling var hot stuff i 2003. Men i sammenligning med dobbeltkoblingstransmissionen fra nyere M3’er, føles den langsom og uraffineret.

Med speederen i bund og det mest aggressive skifteprogram aktiveret (der er seks trin), rykker det så hårdt i bilen, at den udsøgte balance i undervognen forstyrres de 0,08 sek, som et gearskifte varer. Dét er også det eneste punkt, hvor alderen trykker CSL. Resten af bilen er et helhjertet mesterværk.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at læse videre

Vil du læse videre? Få fuld adgang på 1 minut

Du har forsøgt at klikke ind på en artikel, der kun er tilgængelig for medlemmer.
Bliv medlem nu og få adgang med det samme - klik her!
Bliv medlem nu!  

Allerede medlem? Log ind herunder: