Batteriet til en Mustang Mach-E koster lige så meget som en ny bil


Det kan gøre ondt på finanserne, hvis batteriet i en ny Mustang Mach-E klapper sammen, og Ford ikke vil æde regningen.

Prisen på lithium-ion-batterier er faldt markant over de seneste år. Dermed ikke sagt, at de er billige. For det er de ikke, og det understreger prisen på batteripakken til en Ford Mustang Mach-E meget godt.

Retfærdigvis skal det, som Carscoops fremhæver, nævnes, at prisen varierer fra forhandler til forhandler. Men hos Lakeland Ford kommer du – rettere de amerikanske Mach-E-ejere – virkelig til at betale, hvis batteriet kollapser, og Ford ikke æder regningen på kulance.

Et nyt batteri koster fra 18.500 dollars svarende til 133.000 danske kroner. Værre bliver det, hvis batteriet i en Extended Range-model giver op. Så koster det nemlig 23.648  dollars (154.950 kr., red.) for et nyt.Eller 2.158 dollars mere end basismodellen af pickup’en Maverick koster i sit hjemland. Prisen på batteriet er selvfølgelig før fragten, som næppe er nogen foræring. Batteriet vejer nemlig hele 458 kilo. AV!

 

Reklame-video:

 

Reklame-video:


Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk