Bagom kameraet: Den store Gran Turismo 7-udfordring i København

Gran Turismo 7

Vi siger aldrig nej til en udfordring, så derfor sendte vi Martin Poorhamidi til København, da PlayStation inviterede til filmoptagelse af et virtuelt racerløb i det spritnye Gran Turismo 7. Her kan du komme med bag kameraet.

Produceret i samarbejde med Sophisticated Geek.

De fleste af os bilnørder har stiftet bekendtskab med bilspillet Gran Turismo. Spillet udkom første gang for snart 25 år siden til den allerførste udgave af PlayStation. I marts måned udkom så den seneste version af det super populære bilspil: Gran Turismo 7. Og i den anledning inviterede PlayStation i Danmark Boosted-redaktionen til en hurtig challenge mod fire andre bilentusiaster.

Det er ingen hemmelighed, at her på redaktionen er chefredaktøren den hurtigste mand bag et rat. Martin Poorhamidi har kørt motorsport det meste af sit liv, så derfor blev han sendt afsted i sin AMG mod København, hvor udfordringen fandt sted hos Nordisk Film, hvor også PlayStation holder til.

Gran Turismo 7
Dagens første opgave var at filme på forskellige steder i hovedstaden, hvor det faktisk også er muligt at tage hen i selve spillet. Det kaldes ‘Scapes’, og her kan du placere dine biler fra spillet og tage virtuelle billeder af dem. Her gør vi det bare i virkeligheden. 16 forskellige danske spots er der at vælge imellem i Gran Turismo 7. I hele verden er der 2.500 steder!

HELT TÆT PÅ VIRKELIGHEDEN
Men hvad er det egentlig, som gør et bilspil til et vellykket spil? I vores verden er der ingen tvivl: Det handler om at komme så tæt på virkeligheden, som det overhovedet er muligt. Hvilket er sværere, end man måske lige skulle tro. For når du kører i en rigtig bil på en racerbane, er der tusindvis af faktorer, som påvirker bilen og alle dine sanser. Og det er præcis, hvad folkene hos Gran Turismo er klar over og forsøger at nærmere sig mere og mere. Med stor succes!

Udfordringen mellem de fem bilnørder foregik sådan, at første race var i egne biler (altså de virtuelle af slagsen), og derefter skulle alle fem dyste i helt ens biler for at fjerne eventuelle fordele ved flere hestekræfter, lavere vægt osv. Vinderen kunne så kysse den store pokal og tage hjem som vinderen af Gran Turismo 7 Challenge.

Gran Turismo 7
Selvom det blot foregår i en blød sofa, kan du ikke undgå at blive revet med af spændingen. Især når der er en stor pokal (og æren) at kæmpe om. Her er Martin Poorhamidi i gang med vride den virtuelle udgave af sin AMG rundt på banen.

UANEDE MULIGHEDER FOR JUSTERING OG TUNING
Hvis du som os elsker at nørde i performance og finjustering af din bil, så vil du elske det nye Gran Turismo 7. Her er nærmest uanede muligheder for at gøre din bil til en sofistikeret køremaskine, når du begynder at gå i detaljer med indstillingerne, som også kendes fra den virkelige verden. Men stadig med respekt for den enkelte bilmodel. Du kan eksempelvis altid fornemme, om bilen har forhjulstræk, baghjulstræk, centermotor, er en SUV eller andre elementære ting ved bilen, som du ikke kan ændre på. Du kan tydeligt mærke den slags – også selvom du ‘bare’ sidder i sofaen og kører bilen med en controller.

Det er altid sjovere at dyste og dele trips og tricks med vennerne. Men hvis du ikke har en flok entusiaster med i sofaen, som vi har i videoen (som du kan se længere nede), kan du heldigvis bare benytte det store community, som Gran Turismo 7 tilbyder. Her kan du dele idéer, tuner-tips, designs og meget mere med ligesindede racerfans. Ret genialt.

Gran Turismo 7
Uanset hvilken bil du kører i, er grafikken uhyggeligt lækker i det nye Gran Turismo 7. Og du kan justere tonsvis af detaljer på bilerne. Her en flok BAC Mono, der jagter hinanden. Se lige, hvor detaljeret det er!

FEJRING AF MOTORSPORTSKULTUREN
“Gran Turismo 7 er kulminationen på alt, hvad det erfarne studie Polyphony Digital har lært igennem et kvart århundrede indenfor spiludvikling. Med hundredvis af ufatteligt detaljerede biler fra den virkelige verden og en kurateret historie om motorsportens mest legendariske mærker, er Gran Turismo 7 lige så meget en fejring af motorsportskulturen, som det er en hypermoderne køresimulator. Klassiske spiltyper, der går tilbage til begyndelsen på serien, vender tilbage med nye spiltyper, der bringer dig tættere på kørekulturens hjerte end nogensinde før”. Sådan forklarer PlayStation selv hele idéen bag spillet.

Og netop kombinationen af det klassiske bilspil krydret med så uendeligt mange nye og spændende muligheder, gør Gran Turismo 7 til vores favorit, når det kommer til bilspil. Og GT7 virker både på PlayStation 4 og PlayStation 5, så der er ingen undskyldning for ikke at købe det med det samme. Vi lover, at du ikke kommer til at fortryde det!

Du kan læse mere og bestille Gran Turismo 7 på Playstation.com/gran-turismo-7

Gran Turismo 7
Hvem vinder dagens GT7-dyst? Se med nederst i artiklen.

HVEM VANDT UDFORDRINGEN?
Hvordan gik det så med den sjove GT7 Challenge i København? Blev Boosted-redaktionen et trofæ rigere, eller måtte Martin køre slukøret hjem til Fyn?

Det kan du få svaret på i videoen herunder:

Reklame:

Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk