Audis ‘næseteam’ sniffer sig frem til den rigtige nybils-duft

Tro det eller ej – duften af en ny bil er en hel videnskab. Audi har et helt hold ansat til kun at dufte!

Aaah, duften af ny bil. Helt ny bil! Der findes kun få bedre ting i denne verden. Hvilket også også er årsagen til, at det er en helt industri i sig selv. Altså duften af ny bil.

Alene hos Audi i Ingolstadt har de siden 1985 haft et fem mands stort hold ansat til den ene ting. Nemlig at dufte sig frem til den helt rigtige nybilsaroma, om man vil.

LÆS OGSÅ: Vmax-legende – Sørens sindssyge Corolla har to motorer


Og det er altså fem næser på fuld tid. Nej, det er ikke en aprilsnar, der er forsinket helt ind maj. Den tyske bilfabrik har både lagt billeder og videoer ud af holdets arbejde. Eller næsernes må vi vist hellere sige.

De ansatte næser på Audis Bavarian Quality Centre arbejder med en skala, der går fra et til seks, hvor et er nærmest duftfri, mens en sekser er uudholdelig stank.

Målet er at ramme en så neutral duft som overhovedet muligt. Alt over fire kommer da heller ikke videre fra næseborenes arbejdsstation, skriver Drivetribe.

På den måde dufter de fem næser sig igennem forskellige kemikalier og stoftyper for at finde den helt rigtige duft af ny bil.

 

 

 

 


Reklame: