Audi sætter dato på – Det er HELT slut med forbrændingsmotoren

Audi vil være et rent elbilmærke – her er der to vigtige datoer at holde øje med.

Det er absolut ikke sidste udkald for fossilbilen i Ingolstadt, hvor Audi holder til. Men faktisk er vi tættere på, end nogle nok vil bryde sig om. Fra 2026 vil Audi kun præsentere kunderne for én ting – nemlig nye elbiler.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

LÆS OGSÅ: EU efterlader lille håb for fossilbilen – vil tillade dette brændstof efter 2035

Men selv herefter er det eksisterende program af biler med forbrændingsmotor fredet. I hvert fald for en stund. Audi forventer nemlig først, at man har solgt den allersidste nye bil med forbrændingsmotor i 2034. Men allerede året før, vil samlebåndene med fossilbiler være sat i stå.

– Vi forventer, at al produktion af biler med forbrændingsmotorer stopper i 2033. Sammenholdet med vores generelle logistik og biler på lager er det herfra vores forventing, at den sidste nye Audi med forbrændingsmotor er solgt året efter, fortæller den administrerende direktør for Audis sydafrikanske importør, Sascha Sauer, til mediet The Citizen.

Reklameblok:I denne uge kom det så frem, at Audis første rene elbil ‘e-tron’ skifter navn. Det sker i forbindelse med et facelift, så det fulde navn nu er Q8 e-tron. Meningen er, siger Audi, at sende et signal, om at den store SUV er flagskibet inden for elbiler. I hvert fald inden for mærkets egne rækker.

Dermed er Audi ét år foran EU, der først vil forbyde alle nye benzin- og dieselbiler i 2035. Konkurrenterne fra Mercedes er dog endnu længere. Sidste år kom det frem, at stjerne-mærket allerede i 2030 har produceret sin sidste fossilbil.

 

Reklameblok:

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk