Audi lover: Vi holder fast i knapper i kabinen

Tyske Audi lover nu at holde fast i de fysiske knapper i deres bilers kabiner. I 2019 sagde fabrikken ellers, at alle knapper skulle væk.

Tak skal I have, Audi.

Nok ser elbilen ud til at ræse ind på det globale marked for bilkøbere. Ikke mindst på grund af politiske ønsker om at gøre forbrændingsmotoren til fortid inden 2035.

Men én ting lover i hvert fald Audi, når det kommer til gennemprøvet bildesign, at holde fast i. Knapperne i kabinen rør tyskerne ikke ved.

Den udmelding kommer efter en årrække, hvor alverdens bilproducenter ellers har gjort alt, hvad de overhovedet kunne for at skrotte den gamle dreje-og trykknap.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Audi skrotter ikke de fysiske knapper i deres nye biler. Dermed har fabrikken ombestemt sig i forhold til 2019.

Det til gengæld for fingertryk og gestik som bilejere af især de dyrere tyske premiumbiler har måttet trækkes med i nogle år nu. Hvem husker ikke, da BMW i 2015 forsøgte sig med håndbevægelser for at skrue og op ned for højtalerne i den dengang nye 7 Serie.

Vil undgå flop 
Det er flop som disse, Audi nu prøver at undgå ved at love, at man holder liv i de fysiske knapper. En udmelding som står i skærende kontrast til Audis mening i 2019. Her fortalte Ingolstadt-fabrikken, at man gjorde alt for netop at udrydde knapper i kabinen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Altså lige indtil det tre år senere ikke var smart længere. For nu slår mærkets interiørdesigner Maksymilian Nawka bak på den udmelding.

– Når du designer en bil, kigger du altid bagud. For at dobbelttjekke eller måske finde ud af, hvad der var virkelig godt førhen, siger designeren med henvisning til de fysiske knapper.

Det er da også derfor, at Audis seneste konceptbiler Audi Grandsphere og Skysphere benytter en blanding af knapper og touchpaneler i kabinerne.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk