Audi: Lamborghini er IKKE til salg for 9,2 milliarder dollars

Foto: Lamborghini / PR
Foto: Lamborghini / PR

Internt i VAG-gruppen har det lige været Store Bytte-dag, hvor bl.a. Audi har overtaget Lamborghini fra VW, men så skal mærket fra sant’agata heller ikke videre.

I hvert fald ikke hvis det står til Audi, der nu regerer på de seneste dages rygter. Det forlyder nemlig, at en schweizisk investergruppe har stået klar i kulissen med 9,2 milliarder dollars – hvad der svarer til 56 milliarder danske kroner – til gengæld for den totale kontrol over Lamborghini.

Dermed er det anden gang på ganske kort tid, at VAG-gruppen går ud og afviser et salg den italienske divison.

Det var Autocar, som i første omgang, fik støvet rygtet op. Og det er overfor selv samme medie, at en ‘intern kilde hos Audi’ pure skulle have afvist et salg. ‘Lamborghini er ikke til salg’, lød den meget kortfattede besked angivligt.Faktisk, siger kilder, er et frasalg af Lamborghini ‘ikke engang noget, man diskuterer’. Kigger man på Lamborghinis seneste regnskab er det heller ikke ligefrem en selskab med lommesmerter.

Tværtimod sprøjter Lamborghini superbiler på gaden som aldrig før. Og det trods coronasituationen. Fabrikken solgte hele 7.430 biler sidste år. Mange for en producent, hvis modeller alle koster over en million kr. fra ny. Og det er uden dansk afgift.

Den mest populære Lambo er SUV’en Urus. Her kan du se, hvor mange af dem fabrikken sendte på gaden i 2020.Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk