Audi-kunde har ventet 1 år på at få speciel RS Q8 leveret

Audi-kunde har ventet 1 år på at få speciel RS Q8 leveret - meget af ventetiden skyldes den særlige Audi Exclusive-farve Austin Yellow. Bilen er også kendt som 1 of 1 Qatar Edition.

Meget af ventetiden skyldes en helt særlig lakering, som Audi Exclusive står bag.

Der er en intern hakkeorden i VAG-gruppen. Der er nok flere, nu vi tænker over det. Men når det kommer til hurtige biler, ligger Audi under for både Lamborghini, Porsche og Bentley.

Hvilket betyder, at en bil som Audi RS Q8 ikke må være hurtigere end eksempelvis Porsche Cayenne Turbo GT. Omvendt er der ikke noget, der forhindrer Audis kunder i at bestille en bil, der virkelig stikker ud fra de interne konkurrenter i VAG-gruppen. Eller den øvrige trafik for den sags skyld.

Og netop derfor eksisterer Audis eksklusive afdeling – blot kaldt Audi Exclusive. I videoen, som du kan se længere nede i denne artikel, har Auditography tilbragt noget tid Qatar med netop en RS Q8 fra Audi Exclusive.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Og farven? Ja, den kalder Audi for Austin Yellow. Bilen kaldes også for 1 of 1 Qatar Edition, og historien går, at ejeren måtte vente ét år på at få bilen leveret. Blandt andet fordi den skulle lakeres i den specielle farve.

Allerede flere hestekræfter
Den skarpe læser vil nok allerede have bemærket, at farven minder om den Phoniex Yellow, som BMW præsenterede E46 M3 i tilbage i 2000.

Ses vi til Auto Show?


Og det kan der være noget om.

Men hvad angår RS Q8’eren, så er bilen godt nok funklende ny. Men den er alligevel langt fra at være, som den kom fra fabriksgulvet. Bilen har nemlig allerede fået ABT Stage 2-tuning og et Akrapovic-udstødningssystem – det giver 740 hestekræfter.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
En Audi RS Q8 har normalt 600 hestekræfter.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk