Audi har søgt patent på ‘farveskiftende’-teknologi

Velkommen til fremtiden - din Audi kan måske snart skifte farve. Altså mere eller mindre af sig selv.

Velkommen til fremtiden – din Audi kan måske snart skifte farve. Altså mere eller mindre af sig selv.

I hvert fald har Audi søgt om at få patentet på en ‘farveskiftende teknologi. Det skriver Carbuzz. Og det er måske ikke helt så sci-fi-agtigt som det lyder. For at være energieffektiv er vigtigt i moderne biler.

Og især i elbiler. Ifølge Audi “bruger mørke biler én til to procent mere energi end lyse biler om sommeren”. Hvilket skulle være den altovervejende årsag til, at Audi nu har søgt en række patenter på farveskiftende teknologi.

Det skal komme mærkets fremtidige biler til gode. Mærkets fremtid ligger da også allerede fast. Den er – som for så mange andre mainstream bilproducenters vedkommende – elektrisk.Helt konkret forestiller Audi sig, at farveskiftende skal foregå på en slags film, som ligges ud over bilerne. Denne film skal have flere lag. Et grafisk lag, en baggrundsfarve, et lag ‘som kan udskiftes’ og så et lag med flere farver i.

Laget, ‘som kan udskiftes’, skriver Audi, skal kunne skifte mellem mørke og lyse farver. Når laget er ‘ladet med energi’ vil bilen enten kunne vise den mørke eller lyse baggrundsfarve eller det, som er på det grafiske lag.

En patentansøgning og herfra selve patentet – hvis altså Audi får det – er desværre ingen garanti for, at tyskerne nogensinde vil bruge det. Det er et velkendt faktum, at skufferne hos bilfabrikkernes udviklingsafdelinger bugner af patenter, som aldrig bliver brugt.

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk