Audi dropper DTM – vil køre elbiler i stedet

Foto: Audi AG

I jagten på CO2-neutralitet indstiller Audi sit DTM-program efter 2020-sæsonen

Mandag meddelte Audi AG, at man trækker sine biler og engagement i den tyske racer-serie, Deutsche Tourenwagen Masters. En serie som køreren René Rast ellers vandt bag rattet af netop en Audi så sent som sidste år.

– Audi har formet DTM, og DTM har formet Audi. Det viser, hvilken kraft der ligger i motorsport – teknologisk og følelsesmæssigt. Den energi vil vi bruge til at drive vores transformation mod at blive leverandør af sportslig, bæredygtig elektrisk mobilitet. Derfor fokuserer vi også vores indsats på racerbanen og konkurrerer systematisk om morgendagens ‘Vorsprung’, siger Markus Duesmann, administerende direktør for AUDI AG i en pressemeddelse.

Endelig skyldes Audis farvel til DTM også den nuværende situation, hvor corona-virus COVID-19 har sat store dele af verden i stå.

Audi forsvinder dog ikke helt fra motorsporten. I stedet DTM vil fabrikken koncentrere sin kræfter om indsatsen i Formula E. Lige som man ‘undersøger andre, progressive motorsportsformater for fremtiden’, lyder det.

Med Audis beslutning skal DTM-serien sige farvel til én af sine mest vindende kapaciteter i hele seriens historie.

Audi har vundet 23 mesterskaber og 11 køretitler. Samtidig med at en Audi mere end 114 gange er kommet først over målstregen i seriens mange løb.

Det er anden gang, fabrikken med de fire ringe trækker sig fra DTM. Første gang var i 1992, før man gjorde comeback i år 2000.

 


Reklame: