Audi bygger sin sidste nye forbrændingsmotor i 2026


Ingolstadt-fabrikken introducerer i øjeblikket den ene elbil efter den anden, men biler med forbrændingsmotor er det småt med.

Og snart bliver der endnu længere mellem nye Audi’er med forbrændingsmotor. I hvert fald citerer mediet Sueddeutsche Zeitung Audis administerende direktør Markus Duesmann for, at det “om bare fem år er slut med forbrændingsmotoren i mærkets modeller”.

Fra 2026 vil Audi således ikke bygge nye diesel-og benzinmotorer. Dermed ikke sagt at forbrændingsmotoren er helt færdig hos mærket med de fire ringe. Både diesel-og benzinaudier vil stadig kunne købes efter 2026, men det kommer formentlig udelukkende til at dreje sig om allerede-eksisterende biler.


Forbrændingsmotorens parløb med elmotoren vil dog ikke vare længe. For ifølge mediet vil der kun gå få år (efter 2026, red.), før Audi kun vil tilbyde sine kunder elbiler.

Holder den udmelding stik, vil den stå i skærende kontrast til Duesmanns ord fra oktober sidste år. Her proklamerede topchefen, at forbrændingsmotoren havde en fremtid.

Hos Carscoops har man forsøgt at få en kommentar ud af Audi, men her er svaret bare, ‘at man ikke kommenterer på fremtidig projekter og planlægning’Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk