Aston Martin overlever – reddet fra konkurs… igen, igen, igen!


En saudiarabisk kapitalindsprøjtning på næsten en milliard danske kroner redder Aston Martin i denne omgang.

Aston Martin har eksisteret i 109 år. Det har været 109 år med høje opture og virkelig dybe nedture. Faktisk er mærket gået konkurs flere gange. Men har mærket med det karakteriske, bevingede logo holdt sig på vejene.

Og det sker også i 2022, hvor Aston igen er i pengeproblemer. Denne gang kommer pengene (endnu engang) fra Saudi Arabien. Helt præcist har den saudiske Saudi Public Investment Fund smidt 78.000.000 britiske pund – det svarer til 682.000.000 millioner danske kroner.

Aston Martin vil bruge pengene på at betale en enorm gæld af, ligesom nogle midler skal bruges på udvikling af fremtidige modeller. Generelt har Aston Martin haft et skrækkeligt første halvår af 2022, hvilket kan ses på aktiens værdi. Den er faldet med hele 73 procent.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Afviser kinesisk bud
Til gengæld for den svimlende sum sidder saudierne nu på en større del af mærket. Nemlig 17,8 procent. Kun bestyrelsesformanden Lawrence Stroll ejer med sin 18,3 procent en større del af Aston Martin. Mercedes må til gengæld ses sin andel skrumpe fra 11,7 til 9,7 procent.

Men også Mercedes skulle være klar til at skyde flere penge i Aston Martin. Men nyheden fortæller Aston Martin samtidig, at man har afvist et bud fra kinesiske Geeley ( som blandt andet ejer Volvo, red.) på 1,3 milliarder britiske pund. Det, siger Aston Martin, ville have været en dårlig aftale for de andre investorer.

Ses vi til Auto Show?


Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk