Aston Martin sætter rekord – har aldrig før bygget en bil med SÅ mange hestekræfter

Mærkets farvel til DBS-modellen bliver omvendt en rasende dyr affære.

Der skal bygges yderligere 499 biler. Men så er det også slut for Aston Martin DBS. En model det britiske mærke har haft på programmet siden 2018. De 499 biler skal fordele på to karrosseriformer – 300 coupéer og 199 cabrioleter.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Den dårlige nyhed – altså lige bortset fra det beskedne antal biler – er, at Aston Martin allerede har solgt samtlige biler. Og det endda før de er bygget.

LÆS OGSÅ: Politiet beslaglægger 18-åriges McLaren – “Jamen, jeg har lige købt den!”

Modellen, der har fået tilnavnet 770 Ultimate, er Aston Martins mest potente bil til dato. Altså målt i antallet af hestekræfter. 770 heste og 900 Nm er det blevet til fra den 5,2-liters V12’er med dobbelte turboer.

Reklameblok:For at bilen ikke river sig selv fra hinanden med den slags muskler, har Aston Martin måttet forstærke den otte-trins automatgearkasse, som vi også finder i den mere ‘almindelige’ DBS. En bil med ‘sølle’ 725 hestekræfter.

Den bliver RASENDE dyr
Den adaptive undervogn har også fået sig en opstrammer, mens Aston ikke rør ved bremserne. Det er stadig nogle gigantiske 410 millimeter kulfiber-keramiske skiver. Altså foran. Bagtil måler de ‘kun’ 360 millimeter.

Til gengæld er hjulene nye og i 21″. De minder lidt om dem, vi finder på modellerne Valkyrie og Victor. Victor findes faktisk kun i ét eksemplar, og den har kostet ejeren den nette sum af 4 millioner engelske pund. Det svarer til 34 mio. danske kr.

Reklameblok:

Helt så dyr bliver de sidste 499 DBS-modeller ikke. Men til en prisen fra 314.000 pund eller 2,66 mio. danske kr. skal du heller ikke regne med nogen foræring. Aston siger, at de første kunder får leveres deres biler i løbet af tredje kvartal i år.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk