Aston Martin bygger vild V6’er med 1.000 hk

Foto: Dean Smith - Bilmagasinet.dk

Valhalla bliver navnet på en af Aston Martins nye modeller, som bliver udstyret med en nyudviklet V6-motor, som angiveligt yder over 1.000 hk. Se motoren i aktion her!

Hjertet i Aston Martins lille hyperbil, Valhalla, bliver en V6 hybrid-motor, som Aston Martin netop har afsløret.

Motoren, som er igang med at blive færdigudviklet på fabrikken i England, har fået kodenavnet TM01, som fejrer en af Aston Martin’s berømte ingeniør i 50’erne og 60’erne, Tadek Marek, skriver bilmagasinet.dk.

Motoren er på 3,0 liter, og er en V6 med biturbo og hybridteknik. Det bliver den første in-house designede motor fra Aston Martin siden 1968.


Valhalla-modellen blev præsenteret på biludstillingen i Genéve i 2019, som en af tre nye hyperbiler fra Aston Martin. Topmodellen bliver den voldsomme Valkyrie med 1.176 hk fra en hybridmotor, der tager udgangspunkt en 6,5-liters V12.

Valhalla, der hurtigt fik tilnavnet ”Son of Valkyrie”, får derimod en 3,0-liters V6, som er udviklet sammen med Formel 1-teamet Red Bull Racing. Drivlinen får angiveligt 1.000 hk.

SE MOTOREN I OMDREJNINGER HERUNDER
Den færdige Aston Martin Valhalla er ikke præsenteret endnu. Motoren er dog ved at være færdigudviklet, selv om Aston Martin ikke er meget for at komme med eksakte oplysninger eller tekniske detaljer. Få en forsmag på det vilde maskineri i videoen herunder.

 


Reklame: