Så mange vanvidsbilister snupper politiet om dagen “Det tages de fleste for”

Arkivfoto: presse-fotos.dk

Landets politikredse stopper i snit tre vanvidsbilister om dagen. Og selvom det store overblik er svært at få, tegner der sig ifølge FDM et tydeligt billede.

Vanvidsbilisme er at køre mere end 100 procent på de danske veje. Men også vanvidskørsel hvis promillen er på 2,0 eller derover. Og her mener FDM, at der tegner sig et klart billede.

For selvom selvom de voldsomme hastighedsforseelser, som eksempelvis kostede en 20-årig mand en BMW M6 med 235 km/t, fylder godt politiets beretninger. Så er det faktisk ikke de grove hastighedsoverskridelser som fylder mest. Derimod har de fleste vanvidsbilister får alt for meget indenbords, når de bliver bedt om at aflevere både bilnøgler og kørekort.

De fleste vanvidsbilister er mænd, og de har oftest drukket sig til en promille over 2,0, konkluderer FDM efter at have været i kontakt med landets politikredse. En ting har FDM dog ikke kunnet få svar – nemlig hvor mange biler, der ikke var ført af ejeren selv, da de blev beslaglagt.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Og at ejeren risikere at miste sin bil uden selv at have siddet bag rattet, kan føre til noget af et skråplan. I stedet foreslår FDM, at bilister gives en bøde som svarer til bilens værdi. Ud over en eventuel fængselsstraf.

Flere billeder: presse-fotos.dk

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk