Anonym familieraket: ABT’s RS4 har 530 hestekræfter

Hvis nogen har travlt med Audis RS-modeller, udover Audi selv, er det de tyske tunere fra ABT Sportline

Hele fire af de seneste Rennsport-biler har man kastet sig over.

En af dem er den ikoniske RS4, der nu eksisterer på sit 20. år og fjerde generation. Som den første RS4, B5 fra 2000-2001, kommer B9’eren med V6 og dobbelt turbolandning.

På de tyve år er fabriksbilens ydelsen kun kravlet én vej – opad. Lige nu mener Audi selv, at 450 hestekræfter er nok.

Men det skal være løgn. I hvert fald ifølge ABT. De har nemlig formået at vride 530 hestekræfter og 680 newtonmeter ud af V6-motoren. Kan mindre gør det, er 510 hestekræfter og 660 Nm også en mulighed.


Desværre har ABT endnu ikke sagt noget om, hvad de mange ekstra hestekræfter gør ved bilens præstationer. Hverken når det kommer til den klassiske sprint fra 0-100 km/t eller topfarten.

Men helt skidt kan det ikke være. Sammenligningsgrundlaget – altså fabriksbilen – skal nemlig bare bruge 4.1 sekund på den disciplin.

ABT vil til gengæld gerne fortæller, at både gevindundervogn samt 20 eller helt op til 21″ fælge er en mulighed. Hvis du sætter de rigtige krydser på ordresedlen – forstås.

LÆS OGSÅ: Verdens hurtigste VW Caddy har lattergas og….640 hk

Uden helt at vide det, håber vi, at der er mere til historien. Udover at være glade for VAG-biler er ABT nemlig også kendt for at bruge et lille ‘+’-tegn i deres vildeste modelbetegnelser.

Sidst, de gjorde det på en RS4, havde bilen netop 530 hestekræfter. I vores øre kan det lyde af én ting – meget mere power er på vej!


Reklame: