Reklame:

Ankenævn slår fast: Det kan bilister IKKE kræve

En bilist krævede en ny bil som erstatning for en model, en forhandler ikke kunne levere. Men det kan man ikke, har Ankenævnet for Biler slået fast.

Ankenævn for Biler er til at for at løse tvister mellem bilejer og sælger. Og selvom bilsælgere, end da importører kan få tæsk i ankenævnet, er det ikke altid, at bilejerne får ret.

Det skriver Autobranchen Danmark.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Tilbage i februar skrev brancheorganet om sådan en sag, hvor en bilists krav gik for langt. I hvert fald for langt i forhold til, hvad ankenævnet synes er rimeligt.

Ankenævn for Biler slog således fast, at bilisten ikke kunne kræve en nyere bil af nyere model-årgang. Det heller ikke om det var som erstatning for en bil, der i første omgang ikke kunne leveres af forhandleren.

LÆS OGSÅ: VIDEO: Vildere end i Danmark – her knuser politiet biler filmet ved ulovlig gaderæs

Det er ikke første gang, at en bilejer må gå fra Ankenævn for Biler med uforrettet sag. Omvendt er det heller ikke sjældent, at nævnet hænger luskede bilforhandlere til tørre.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Det sker i det såkaldte ‘udhængsskab’. Her endte Danmarks måske mest kendte bilforhandler op til flere gange, inden han blev afsløret i bedste sendetid på DR og efterfølgende gik konkurs. Læs mere om den sag her.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?