Anholdt i Spanien: Dansker sigtet for svindel med leasingbiler

Foto: Rigspolitiet

En 43-årig dansk mand er i dag blevet fremstillet i grundlovsforhør, det sker efter han blev udleverevet fra Spanien, da han mistænkes for svindel med leasingbiler.

En 43-årig dansk mand er i dag blevet fremstillet i grundlovsforhør. Her stod han anklaget for at have svindel, underslæb og dokumentfalsk. Det oplyser Sydøstjyllands Politi.

Sagen drejer sig om svindel, der er gået igennem den sigtedes fire leasingsselskaber. Der skulle være svindlet med 46 biler, det er i hvert fald det antal, der indgår i den aktuelle efterforskning.

LÆS OGSÅ: Mistanke – Leasingselskab fuskede med afgiften på 620 bilerDen 43-årige er sigtet for i alt 21 forhold. Allerede i september blev manden fremstillet for en dommer, der fængslede ham. Det skete dog in absentia, da Sydøstjyllands Politi havde en formodning om, at manden opholdt sig i Spanien.

Det førte til en international arrestordre, hvilket gjorde spansk politi i stand til at anholde manden, så han kunne udleveres til Danmark. Han skal nu afhøres yderligere i sagen, før anklagemyndigheden afgør, om der skal rejes tiltale i sagen.

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk