AMG: Vores V8-motor lever mindst 10 år endnu

Mercedes-AMG producerer V8-motorer til nye biler i mindst ti år endnu
Foto: Mercedes-AMG

Mercedes er måske nok på vej ind i en verden af elbiler, men der er stadig liv i den 4-liters V8’er med twinturbo. Det siger AMG-chefen.


Det er ikke helt ved siden af, hvis vi siger, at AMG lige nu er i lidt af en klemme, når det kommer til V8-motoren.

Moder Mercedes er generelt på vej væk fra forbrændingsmaskinerne, og i USA vil man til næste år næsten ikke kunne opdrive en ny Mercedes med V8’er. I første omgang kaldte Mercedes det for ‘forsyningsproblemer’, men nu hedder det sig, at den er galt med kvaliteten.

Hvad end der er op eller ned, så er AMG ikke færdig med V8-motoren. Ikke inden for de næste ti år i hvert fald. Det slår AMG’s administerende direktør Philipp Scheimer fast i et interview med Road and Track.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Her blev han netop spurgt til V8’erens fremtid.

– Jeg tror, der er en fremtid. Inden for de næste ti år vil vi bestemt stadig se nye biler med V8-motor.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Scheimer uddyber:

– Vi har en masse kunder, som elsker deres biler. Og jeg tror, at vi stadig vil se dem købe biler længe endnu. Efterspørgslen (på V8’eren, red.) er virkelig høj i hele verden.

Og selvom AMG ikke kommer til at udvikle en ny V8-motor, så understreger Philipp Scheimer, at de ansatte hele tiden arbejder på måder at forbedre, det man allerede har. Et godt eksempel her på er hybridsammenkoblingen i den nye GT 63 S E-Performance. En hybridbil som takket være V8’eren yder hele 831 hestekræfter og vanvittige 1.400 newtonmeter.

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk