AMG GT Black Series er den vildeste Mercer til dato


Hvis vi da lige fraregner Project One, som kun Lewis Hamilton har råd til….

Siden 2006 har de to ord “Black Series” fået nakkehårene til at rejse sig på samtlige bilentusiaster. Serien af Mercedes-AMG’er der har fået en ekstra svømmetur i gryden med trylledrik, er en lille og eksklusiv klub – men fra i dag er der et nyt medlem, skriver Bil Magasinet.

Mercedes-AMG GT Black Series byder på mere af det gode i den tyske coupé… alene hækvingen er nok til at få os solgt på projektet.


Låner fra GT3-racer
Black Series-navnet må ikke klinge hult, og derfor har AMG GT Black Series masser af tricks i ærmet – hvoraf nogle stammer fra GT3-racerbilen.

Overalt på den 2-dørs tysker er der riller, gæller og vinger – alt sammen for at sikre den optimale køling og udnyttelse af de luftstrømme, der bevæger sig rundt om bilen, når den er i fart.

Juvelen i samlingen af aerodynamiske tiltag er hækvingen… der har to etager, som begge er justerbare. Vinklen på den øverste del af hækvingen kan justeres op til 20 grader.

Motor hentet direkte fra motorsporten
Under den lange motorhjelm, der er flankere af forskærme i kulfiber, bor et sandt monster af en V8-motor. Igen hentet direkte fra motorsport er et tørsumpsmøringsystem, en “flat plane”-krumtap (også kaldet 180-graders-krumtap) og nyt udstødningssystem.

Den brutale motor med AMG-navnet M178 LS2 yder 730 hk ved 6.700-6.900 o/min. og 800 Nm ved 2.000-6.000 o/min. 

Med den mængde power er Mercedes-AMG GT Black Series ikke sen til at forlade starthullerne. 0-100 km/t er overstået på 3,2 sekunder, og 200 km/t er nået på ni sekunder. Den baghjulstrukne supersportsvogn stopper først med at accelere, når speedometeret viser 325 km/t.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at læse videre