5 fede AMG’er du ikke vidste eksisterede

Sultanen af Brunei fik lagt en 7.3-liter V12 i sin S-klasse og forlænget den pænt meget - vildt "one of"

Vi har fundet frem til nogle af de mest sjældne AMG-modeller

Da Horacio Pagani i 1999 skabte sin første egenproducerede superbil ” Zonda C-12s”, havde han købt bilens 12 cylindrede kræftværk hos AMG.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Motoren på mastodontiske 7.3 liter lå således allerede og buldrede i Mercedes-Benz SL 73 AMG, da italieneren blev et hit.

LÆS OGSÅ: Alex’ Peugeot 207 af kulfiber lyder som Formula-ræser

Men hvad kun få ved, er, at sultanen af Brunei har præcis samme motor i én af sine biler i sin i øvrigt astronomiske bil-samling.

Reklameblok:Hvad endnu færre ved, er, at motoren ligger i en “one of a kind”-karosseribygget W140 S-klasse stationcar. Udover sultanens mercer, har vi samlet fire andre stjerneslæder fra Stuttgart, der kræver sin kender.

Der blev kun produceret 200 eksemplarer af W201 190E 3.2 AMG. Det var før, AMG blev opkøbt af Mercedes. Bilen havde en rækker sekser med manuelt gear og 231 hestekræfter.

Reklameblok:

C55 havde en 5.5-liters V8 med 367 hestekræfter og blev brugt i Formula 1 som safety car. Der er stadig Mercedes i Formel 1. Faktisk flere. Både med i feltet og som safety car.

Mercedes-Benz 560SEC er et 80’er-ikon, så selvfølgelig havde AMG også fingerne i den. Det betød en V8’er på seks liter og 385 hk

Der blev kun produceret 100 styk af SLK55 Black Series mellem 2006 og 2008. Bilen var udstyret med en 5.5-liters V8’er.

 

Sultanen af Brunei fik lagt en 7.3-liter V12 i sin S-klasse og forlængede den pænt meget.  vildt “one of”. Og det er faktisk ikke helt korrekt. For der blev lavet flere af de såkaldte Mercedes-Benz S73 T AMG. Sultanen bestilte hele 10 eksemplarer.  Motoren var den samme som Pagani lagde i Zonda-modellerne.

 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk