Amerikansk superbil demonstrerer vanvittig acceleration

Livet begynder ved 300 (km/t)….

Sådan siger Shelby Super Cars eller blot SSC om deres Tuatara-superbil, som det har taget mere end et årti at udvikle fra ide til virkelighed.

Men nu hvor de første eksemplarer er begyndt at rulle til kunderne, synes fabrikken, det er på tide at vise, hvad bilen med de 1.750 hestekræfter fra en twinturbo-ladet V8 egentlig kan.

Meget – ser det ud til. I fabrikkens seneste video står bilen i hvert fald alt andet end stille. Lidt hemmelige er SSC dog stadig. De siger nemlig intet om, hvor hurtig bilen er.


LÆS OGSÅ: Sådan fandt internettet Sadam-sønnens Ferrari F40

Tidligere har de dog sagt, at bilen kan køre med en 300 mil i timen. For dem, der måtte have glemt det, er det lige så hurtigt som vanvidsmaskinen fra Bugatti, Chiron Super Sport 300+.

Altså 490 kilometer i timen.

SSC har planer om at bygge 100 Tuatara’ere på fabrikken i Washington. Hundrede biler med karosserier af ren kulfiber. Derfor vejer hver bil heller ét gram mere end 1.247 kilo.

Men den slags koster selvfølgelig. Alle Tuatara-kunder skal som minium punge ud med 1.6 millioner dollars for deres eksemplarer. For 1.9 million – godt 13 millioner danske kroner – proppet fabrikken bilen med alt tænkeligt udstyr.

Og den vanvittig tophastighed – formoder vi.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at se de vilde billeder og den vanvittige video af Tuatara


Reklame: